Magazin

Danas je sve više samaca, a novo istraživanje otkrilo i zašto: Problem je u muškarcima i nevjerovatan je

Prema istraživanju koje je obavio Pev Research Center ispostavilo se da je 63% muškaraca mlađih od 30 godina trenutno slobodno, što je više od 51% nego u 2019. godini.

FOTO: TIKVAH LAKE
FOTO: TIKVAH LAKE

Novo istraživanje otkrilo je da šest od 10 muškaraca samuje, a postoji poseban razlog i zašto. Ispostavilo se da bi muškarci određenih godina radije gledali filmove za odrasle nego upoznavali nove ljude.

Prema istraživanju koje je obavio Pev Research Center ispostavilo se da je 63% muškaraca mlađih od 30 godina trenutno slobodno, što je više od 51% nego u 2019. godini.

Smatra se da je povećanje broja slobodnih muškaraca rezultat uticaja društvenih mreža i činjenice da mladi momci gledaju mnogo eksplicitnih sadržaja na Internetu. Psiholog Fred Rabinovic rekao je da mladi muškarci gledaju mnogo porno sadržaja i fokusiraju se na svoje potrebe bez želje da se druže i izlaze.

Samo polovina slobodnih muškaraca priznala je da “traži posvećenu vezu ili neobavezne sastanke“, što je dosta palo u poređenju od prije četiri godine.

Profesorica psihologije na njujorškom univerzitetu Niobe Vai je čak rekla za medije da se nalazimo u “krizi povezanosti“ i tvrdila da su načini na koje se međusobno odvajamo sve gori. Studija je otkrila da je 34% žena mlađih od 30 godina neudato, što je samo blagi porast u odnosu na period prije pandemije korona virusa. Također, tvrdi da se interesi nekih žena mijenjaju, jer se muškarci u istoj starosnoj grupi smatraju manje poželjnim određenim damama.

Ali, tužna stvar koja proizlazi iz svega ovoga je to što nedavne studije ukazuju na to da su muškarci sada mnogo usamljeniji od žena uopšte. Tokom ranih 1990-ih, govorilo se da oko 55% muškaraca ima najmanje šest bliskih prijatelja, ali je taj broj pao na dva.

Prihvati notifikacije