Region

Cirkus u Skupštini Srbije: Vučiću citirali stihove folk pjesme, on odgovorio "niti sam beba, niti lutam"

Zanimljiva polemika povela se jučer u Skupštini Srbije, gdje je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pred poslanicima predstavio izvještaj o Kosovu i Metohiji, a citirana je i jedna novokomponovana pjesma.

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

Naime, tokom rasprave, za riječ se javio šef poslanicke grupe “Zeleno levi klub” Radomir Lazović, koji je, između ostalog poručio Vučiću da “izgleda da ne može da se odluči da li je predsjednik, premijer, predsjednik mjesne zajednice”…

– I kao što stih jedne popularne pjesme kaže: ti lutaš bebo, skrenuo si puta bebo. Mi smo kao društvo skrenuli s puta – rekao je Lazović.

Na to je, između ostalog, odgovorio Vučić, dodavši da će u skupštinske anale ući stihovi koje mu je Lazović uputio.

– Ja vam čestitam na tome, to je, rekao bih, nešto što će ući u anale Skupštine, da u raspravi o KiM ljudi slušaju o tome: Ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo – rekao je Vučić.

Kako je dodao, misli da je “to najviši stepen odgovornosti koji ste mogli da pokažete baš u raspravi oko KiM”.

– Niti sam beba, niti lutam, već imam svoju politiku. A što se tiče vas, vaša politika je loša, ni malo nije naivna, ni nevina, već je veoma opasna po interese Srbije, zato što bi vi našu zemlju ostavili bez struje i rudare bez posla – rekao je Vučić.

Pjesmu čije stihove je citirao Lazović, a ponovio i Vučić, izvodi pjevačica Maja Berović.

Kako je sve izgledalo pogledajte na ovome linku.

Prihvati notifikacije