Jet set

Cher optužena da je unajmila ljude za otmicu vlastitog sina

Pjevačica Cher je optužena da je unajmila čovjeka kako bi oteo njenog sina iz hotela u kojem je odsjeo sa ženom prošle godine.

FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Kako prenosi BBC, u sudskim dokumentima koje je podnijela žena Elijahe Blue Allmana, Marieangela King, navodi se da su ga četvorica muškaraca “uklonili” iz hotelske sobe u New Yorku, na njihovu godišnjicu u novembru 2022. godine.

Kako se navodi, par je bio u tom hotelu pokušavajući spasiti brak, nakon zahtjeva za razvod 2021.

Prema sudskim dokumentima King je rekla da su ona i Allman proveli 12 dana u hotelu “radeći na svom braku”. Međutim, “pošto smo proveli 12 dana zajedno u New Yorku, 30. novembra 2022, na noć godišnjice braka, četiri osobe su došle u našu hotelsku sobu i uklonili Allmana iz nje”, navela je King.

“Jedan od četvorice koji su ga oteli, rekao mi je da ih je unajmila majka gospodina Allmana”, kazala je King.

Također u sudskim dokumentima, King je rekla da je njen muž primao terapiju od kolovoza 2022. u jednoj medicinskoj ustanovi, ali je tvrdila da joj nije rečeno gdje se nalazi i da ga nije imala kako kontaktirati.

“Trenutno ne znam ništa o stanju svog muža niti gdje se nalazi”, rekla je prošlog prosinca dodajući da je “bila jako zabrinuta zbog njega”.

Allman (47) je sin pop ikone Cher i njenog bivšeg muža, preminulog rock glazbenika Gregga Allmana. On se oženio Kingovom 2013, a oboje su muzičari.

Allman je ranije govorio o svojoj ovisnosti o drogi i borbi s njom, opisavši u jednom intervjuu iz 2014. godine da je drogu konzumirao od svoje 11 godine.

Prihvati notifikacije