Region

Raspisana međunarodna potjernica za osumnjičenim za ubistvo djevojčice Vanje u Skoplju

Osumnjičeni su bili u bliskim odnosima sa Palevskim preko radikalne “Desne stranke”, a na svojim Facebook profilima su dijelili fotografije sa Palevskim.

FOTO: SKOPLJE1.MK
FOTO: SKOPLJE1.MK

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije raspisalo je potjernicu za prvoosumnjičenim za organizovano ubistvo Vanje Gorčevske i Pančea Žežovskog.

Ljupče Palesvki Palčo se sumnjiči da je upucao Vanju i Pančea, a za njim se traga zbog krivičnih djela otmice i ubistva.

“Ljupčo Palevski rođen 12.12.1964. godine u Skoplju traži se međunarodnom potjernicom za istragu krivičnih djela otmica i ubistvo po naredbi KSV KO br. 3047/23 Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje”, navodi se na zvaničnom sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

U pitanju je čovjek koji ima političku stranku, ranije je po potjernici Hrvatske priveden u Srbiji, a navodno se bavi i građevinarstvom.

Palevski ima desničarsku prorusku stranku u Makedoniji, bavio se građevinarstvom, a bio je u ekstradicionom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj potjernici Hrvatske. Imao je i svoj podkast.

Među osumnjičenima za ubistvo Vanje je i Vlatko Kešišov iz Štipa, koji je priveden i uhapšen. Treći osumnjičeni je Velibor Manev, koji je takođe priveden.

Pritvor se traži i za trećeg privedenog Bore Videvskog iz Velesa, tvrde Telmini izvori iz istrage.

Osumnjičeni su bili u bliskim odnosima sa Palevskim preko radikalne “Desne stranke”, a na svojim Facebook profilima su dijelili fotografije sa Palevskim.

Prema onome što se može vidjeti na njegovom Facebook profilu, Palevski se svakodnevno oglašavao osim 27. novembra, kada je kidnapovana i ubijena 14-godišnja Vanja, prenosi N1.

Prihvati notifikacije