Jet set

Glumac Russell Brand uznemiren zbog optužbi za silovanje: Tvrdi da ga vlada želi cenzurisati

Komičar i glumac Russell Brand jučer se oglasio povodom optužbi za seksualno uznemiravanje i silovanje gdje je rekao da ga vlada želi cenzurisati.

FOTO:  EPA/HERBERT NEUBAUER
FOTO: EPA/HERBERT NEUBAUER

Naime, on u videu koji traje oko tri minute objašnjava kako su ga optužbe za silovanje i seksualno uznemiravanje koje su se pojave proteklih dana uznemirile.

Brand je negirao optužbe koje su iznijele četiri žene u istrazi Sunday Timesa, Timesa i Channel 4’s Dispatches prošlog vikenda. Komičar se također zahvalio fanovima na podršci koju su mu pružili te poručio da će se vratiti svojoj emisiji na platformi Rumble, koja je odbila slijediti suspendiju Youtubea upućenu komičaru.

On tvrdi da mu se pokušava onemogućiti primanje prihoda od oglašavanja za svoje videozapise na platformama društvenih medija nakon što su se dogodile optužbe za seksualni napad.

“Do sada ste vjerojatno svjesni da je britanska vlada zatražila od velikih tehnoloških platformi da cenzuriraju naš online sadržaj i da su neke online platforme udovoljile tom zahtjevu”, rekao je Brand.

Također je govorio o inicijativi pouzdanih vijesti, koja je partnerstvo između medijskih grupa osmišljenih za rješavanje dezinformacija.

“Inicijativa za pouzdane vijesti je saradnja između velikih tehnoloških i naslijeđenih medijskih organizacija za ciljanje, kontrolu, gušenje i gašenje nezavisnih medijskih organizacija poput ove”, poručio je.

Brand se nije izravno osvrnuo na tvrdnje iznesene protiv njega i rekao je da će nastaviti govoriti o temama uključujući “dogovor duboke države i korporacija” i kako “velika farmacija” utječe na vladinu politiku.

Zamolio je svoje fanove da ga u budućnosti prate na Rumbleu jer je to jedini način da se oglašava. Kaže da nikada nije mogao zamisliti da će mu trebati podrška njegovih pratitelja kao sada.

Inače, njegovi bivši poslodavci, Channel 4 i BBC, rekli su da istražuju optužbe protiv njega.

Prihvati notifikacije