Politika

Čampara odgovorio Sebiji Izetbegović: “Ti si najveća sramota ovog naroda”

Nakon što je objavljen snimak sa stranačkog skupa SDA u kojem Sebija Izetbegović vrijeđa protukandidate, odnosno one koji su otišli iz SDA, govoreći kako će oni, "ako uspiju, voditi u Tomašice, logore, strašite i masovne grobnice”, reagova je Aljoša Čampara, bivši član SDA, a sadašnji Naroda i Pravde.

FOTO: N1
FOTO: N1

“Sebija, tvoja beskrupuloznost odavno je postala problem cjelokupnog bosanskohercegovačkog društva. Ti si osoba koja širi mržnju, unosi razdor i netrpeljivost. Ti si najveća sramota ovog naroda. Sramota su i oni što snishodljivo aplaudiraju kada prizivaš i najavljuješ nove masovne grobnice, logore i stratišta. Za stanje u kojem se nalaziš potrebna je ozbiljna stručna pomoć, a tvoje sinoćnje obraćanje nedvojbena je potvrda toga. Ti, suprugo predsjednika SDA i „univerzitetska profesorice“ koja umjesto da se spremaš za penziju moraš po stare dane dokazivati legalnost svojih diploma, dala si sebi za pravo da na ovako morbidan način, omladinu, borce, zlatne ljiljane, ratne vojne invalide, majke, očeve, šehidske porodice i sve ostale ljude koji su članovi drugih političkih stranaka, nazivaš ljudima koji vode u novi genocid”, navodi Čampara.

U reakciji kaže kako je “vitalni interes bošnjačkog naroda maknuti nju – politički imenovanu direktoricu koja je odbila liječiti malodobno dijete, koja je otjerala preko 200 ljekara i tako nanijela neprocjenjivu štetu ovoj državi – s rukovodeće pozicije i iz političkog života”.

“Nisu Sebija, ili ako ti je drže da te zovem „S“ kako su te zvali u prepiskama akteri afere ‘Respiratori’, ljudi ‘otpali’ od SDA, već su je napustili jer nisu mogli gledati, a kamo li učestvovati u igrama koje samo tvoj um može iskonstruisati. I na kraju, da ti bude jasno, moja najveća satisfakcija, a siguran sam i svakog razumom obdarenog, je što s tobom nisam na istoj strani”, naveo je Čampara.

Prihvati notifikacije