BiH

Komisija odlučuje o sudbini dr. Gavrankapetanovića: Ovo je diploma koju im je teško priznati

Ismet Gavrankapetanović je stekao akademsku situlu i stručno zvanje Magistar menadžmenta smjer Upravljanje kvalitetom u zdravstvu 23.decembra 2020. godine.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Komisija Vlade Federacije BiH koja treba da utvrdi okolnosti imenovanja prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na mjesto generalnog direktora KCUS-a, nastavlja svoj rad i ove sedmice.

Do sada nije bilo nikakvih pomaka u njenom, a po svemu sudeći pitanje je da li će se nešto konkretnije znati o imenovanju generalnog direktora u dogledno vrijeme.

Kako saznaje Hayat.ba iz pouzdanih izvora, ova Komisija zasjeda danas u deset sati na UKCS.

Ono što je dosad, navodno, bilo sporo je diploma koju prof. dr. Gavrankapetanović ima.

Ismet Gavran Kapetanović je stekao akademsku situlu i stručno zvanje Magistar menadžmenta smjer Upravljanje kvalitetom u zdravstvu 23.decembra 2020. godine.

Radi se o drugom ciklusu studija u trajanju od dva semestra odnosno jedne godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, odsjek Zajednički Master program sa Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu „MA+1“ smjer Upravljanje kvalitetom u zdravstvu.

diploma ismeta gavrankapetanovica
FOTO: DEPO

Diploma je zavedena pod brojem 1960, a istu je potpisala dekanesa Prof. dr. Jasmina Selimović i tadašnji rektor Prof. dr. Rifat Škrijelj.