Politika

Borenović: Lažni predsjednik Dodik poništio je sve vrijednosti

Navodne konsultacije i sve oko formiranja nove Vlade RS bilo je najobičnija farsa.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Prvo se podijelio plijen, onda je kao dato gospodinu Viškoviću da formira Vladu, čiji sastav je unaprijed odredio lažni predsjednik Dodik, smatra predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Prema njegovim riječima, ovakvim odnosom potpuno je poništen svaki vrijednosni i demokratski sistem u RS, a Dodikov politički ambijent u kojem se jedino snalazi je trgovina, ucjena, robovlasnički odnos prema izabranim predstavnicima i to proizvodi, posljedično, mnoge društvene poremećaje.

Borenović kaže da su navodi da SNSD ima dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini RS, sa ili bez Pokreta za državu, najobičnije blefiranje čovjeka koji samo to zna da radi.

– Uradit ćemo sve da dođemo do toga da se politika vrati svojoj svrsi, da procesi budu demokratski, da se vrjednuju institucije, a ne kult ličnosti. Jeftina trgovina uticajem zadnjih petnaest godina skupo košta RS i BiH – navodi Borenović.

Ističe da opozicione strukture neće pristati da budu klimoglavci i da uopšte prate politike koje sve vode u ambis.

– Politika u koju ja vjerujem jeste politika napretka koja treba biti zasnovana na dogovoru i razgovoru unutar dejtonske BiH, umjesto ove koju vodi režim, a koja se zasniva na sukobima i tenzijama samo zarad nešto političkih poena – zaključio je Borenović, prenosi Srpskainfo.

Prihvati notifikacije