Politika

Borenović nakon proglašenja Dodika novim predsjednikom RS: Sumrak demokratije!

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović komentirao je današnju analizu Centralne izborne komisije BiH izvještaja Glavnog centra za brojanje za izbor predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske kojim je Milorad Dodik novi predsjednik tog entiteta.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Na današnjoj sjednici CIK-a održanoj nakon okončanja ponovnog kontrolnog brojanja glasova za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, utvrđeno je da je kandidat SNSD-a Milorad Dodik novi predsjednik tog bh. entieta.

Budući da je Dodikova protukandidatkinja Jelena Trivić (PDP) kandidatkinja opozicije ranije isticala da rezultati ne odražavaju izbornu volju građana zahtjevajući ponovno, kontrolno brojanje glasova, informacije sa sjednice CIK-a komentirao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

“Naravno, nećemo odustati, nastavićemo borbu za fer i zakonite izbore svim pravnim i demokratskim sredstvima. Uložićemo žalbu na današnju odluku CIK BiH o povrđivanju i objavljivanju rezultata za predsjednika Republike Srpske”, rekao je Borenović.

Istakao je da je CIK i na današnjoj sjednici naveo brojne neregularnosti i kršenja izbornog zakona, navodeći da nedostaju 62 vreće sa neiskorištenim glasačkim listićima.

“Donijeti ovakvu odluku je zatvaranje očiju pred očiglednom izbornom krađom. Ukoliko ostane ovakvo stanje, ovakav način djelovanja i model ponašanja, to će biti još jedan pokazatelj da živimo u vremenu sumraka demokratije i institucija, a da je jedini pobjednik izbora zapravo korupcija”, zaključio je Borenović.

Prihvati notifikacije