Politika

Bećirović se baš i nije proslavio napuštanjem TV debate: Govore to reakcije na Twitteru

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović i nije se baš proslavio večerašnjim napuštanjem TV debate. Da se to zaključiti iz reakcija drugih političara, ali i političkih analitičara na društvenim mrežama.

FOTO: TWITTER/SCREENSHOT/KOLAŽ
FOTO: TWITTER/SCREENSHOT/KOLAŽ

Bećirović je, podsjetimo, studio N1 televizije napustio zbog nedolaska jednog od njegovih konkurenata u utrci za mjesto u kolektivnom šefu države, lidera SDA Bakira Izetbegovića.

Odlaskom SDP-ovog Bećirovića, u studiju je sam s voditeljem ostao kandidat koalicije Država i predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić.

Denis Čarkadžić, istraživač Istinomjera i politički analitičar, Bećiroviću je zamjerio manjak poštovanja prema svom protukandidatu koji se nalazio u TV studiju.

“Dok čovjek sjedi pored njega, Bećirović pokazuje nedostatak osnovnih etičkih normi i minimuma poštovanja prema Hadžikadiću pitajući ‘zašto moj jedini protukandidat u utrci iz reda bošnjačkog naroda nije večeras u emisiji?’, pa još dodaje ‘poštujem gosp. Hadžikadića, nije sporno?'”

Reagovao je i predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za Zastupnički dom Parlamenta BiH Senad Šepić.

“E nek si mu i ti pobjegao s megdana, Denise… Tužno je, ipak, da ništa nisi naučio iz ranijih iskustava i poraza”, napisao je Šepić na Twitteru.

“Kako uraditi sve što ne trebaš uraditi”, naveo je kratko dekan Fakulteta političkih nauka (FPN) u Sarajevu Sead Turčalo.

Prihvati notifikacije