Politika

Bećirović i turski ambasador u BiH: Turska nastavlja podržavati BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je danas s ambasadorom Republike Turske u BiH Sadikom Babürom Girginom o bilateralnim i drugim odnosima dvije države, s akcentom na ekonomska pitanja.

FOTO: SAOPĆENJE, PREDSJEDNIŠTVO BIH
FOTO: SAOPĆENJE, PREDSJEDNIŠTVO BIH

Na sastanku je konstatirano da pored snažne podrške nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu, Bosni i Hercegovini Republika Turska pruža pomoć i na njenom euroatlantskom putu.

Tokom susreta je konstatirano da je Turska značajan vanjskotrgovinski partner za Bosnu i Hercegovinu, ali da postoji veliki potencijal za dodatno jačanje ekonomskih odnosa dvije države. To se posebno odnosi na direktne inozemne investicije.

Bećirović je naglasio kako je potrebno dalje produbiti ekonomsku saradnju dvije države, posebno u sektorima infrastrukture, energetike, turizma i prehrane. Na sastanku je ocijenjeno i kako je neophodno raditi na još jačem povezivanju kompanija iz Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Ambasador Girgin je naglasio da će njegova država nastaviti podržavati Bosnu i Hercegovinu kao suverenu i nezavisnu državu na njenom euroatlantskom putu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Prihvati notifikacije