BiH

Bećirović u pismu predsjedniku Italije: Cijenimo podršku našem euroatlantskom putu

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je pismo predsjedniku Republike Italije Sergiu Mattarelliju u kojem je, uz zahvalnost za čestitke povodom preuzimanja dužnosti člana Predsjedništva BiH, naglasio razvijene bilateralne odnose Italije i BiH, sve bolju ekonomsku, kulturnu, političku i druge vidove uzajamno korisne saradnje dviju zemalja.

“Vašu zemlju doživljavamo kao pouzdanog susjeda i cijenimo kontinuiranu podršku Republike Italije na našem euroatlantskom putu. Ubrzani put Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju jeste jedan od najvažnijih vanjskopolitičkih prioriteta Bosne i Hercegovine, a očekivane reforme i promjena nabolje stanja u zemlji su neki od važnih zadataka nove vlasti. Tome pridajem i osobno najveću pažnju. Zato bismo veoma cijenili pojačani angažman prijateljske Italije i Vaš osobno da moja zemlja dobije status kandidata u Evropskoj uniji na predstojećem samitu EU u Bruxellesu”, naveo je Bećirović, navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

Zalaganje za političku stabilnost, jedinstvo i mir u zemlji su ciljevi svih političkih snaga i građana koji su Bećiroviću ukazali povjerenje i on to namjerava realizirati na dužnosti člana Predsjedništva BiH, naglasio je također u pismu italijanskom predsjedniku.

Prihvati notifikacije