BiH

Ambasador SAD u BiH se sastao s Bećirovićem: Razgovarali o aktuelnim temama

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Michaelom Murphyem i tom prilikom razgovarao o nizu vanjskopolitičkih i unutrašnjopolitičkih pitanja, saopćeno je iz kabineta Bećirovića.

FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH
FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH

Na sastanku je, između ostalog, razgovorano o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, s posebnim akcentom na važnost inteziviranja reformskih procesa u Bosni i Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH Bećirović naglasio je kako Bosna i Hercegovina cijeni dosadašnju podršku SAD-a, kao i neophodnost međunarodnog prisustva u državi, prvenstveno EUFOR Misije ALTHEA. Također, ocijenio je važnom pomoć Ministarstva odbrane i institucija SAD-a Oružanim snagama BiH.

Također, tokom susreta su razmijenjene informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Ambasador Murphy izrazio je očekivanje da će se nove parlamentarne većine na svim nivoima vlasti, nakon dužeg zastoja, okrenuti ka ubrzanijem provođenju reformi, koje će pokrenuti zemlju iz stagnacije, navedeno je u saopćenju iz službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Prihvati notifikacije