Politika

Bećirović i ambasadorica Grčke: Važno je ubrzati integraciju BiH u EU

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Republike Grčke u BiH Ioannu Efthymiadou i poželio joj uspješnu diplomatsku misiju u BiH.

FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH
FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH

Ambasadorica Efthymiadou je zahvalila na dobrodošlici te je prenijela Bećiroviću pozdrave predsjednice Republike Grčke Katerine Sakellaropoulou.

Bećirović je zahvalio na kontinuiranoj i aktivnoj podršci Republike Grčke Bosni i Hercegovini na njenom putu ka članstvu u EU.

Ambasadorica Efthymiadou je istakla da je Grčka jedna od država predvodnica u politici proširenja EU te siguran glas podrške Bosni i Hercegovini za što skorije ostvarivanje pozitivnih pomaka u procesu pristupanja u EU.

Tokom razgovora je konstatirano da BiH i Grčka dijele vrlo dobre i prijateljske odnose na bilateralnom i multilateralnom nivou.

U posljednjih nekoliko godina došlo je do postupnog povećanja razmjena posjeta na visokom nivou između dvije države, što je značajno potaknulo jačanje saradnje.

Sagovornici su izrazili spremnost da se u narednom periodu intenziviraju ekonomski odnosi i poveća trgovinska razmjena između Bosne i Hercegovine i Republike Grčke.

Naglašeno je da ima i prostora za unapređenje saradnje u oblastima energetike i infrastrukturnih projekata, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Prihvati notifikacije