Politika

Avdović poručuje lideru SDP-a da opet pročita svoju izjavu: Je li to gospodin Nikšić sebi dozvolio da bude Dodikov spin doktor?!

Lider SDP-a BiH izazvao je brojen reakcije javnosti zbog svoje izjave i tretiranja države u kojoj živi.

FOTO: FACEBOOK / EROL AVDOVIĆ
FOTO: FACEBOOK / EROL AVDOVIĆ

“Kakve koristi od toga na koga će se knjižiti neka njiva, ako nema ljudi u BiH? A zahvaljujući politikama koje smo dosad imali, svađama, prepucavanjima, te nesaradnji, iz ove zemlje odlaze svi građani, i Bošnjaci i Srbi i Hrvati”, izjavio je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić na tradicionalnom novogodišnjem prijemu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Povodom ove izjave oglasio se i Erol Avdović dugogodišnji izvjestilac iz New Yorka čiju izjavu prenosimo:

“Ako gdin Nikišić nije svjestan svoje izjave nek opet pročita: “Državna imovina bez državljana, bez ljudi, i nije neka velika vrijednost. Kakve fajde od toga čijom zovemo njivu ako nema nikoga da je uzore”, kazao je predsjednik SDP-a. Je li on to postao Dodikov spin doktor?!

Neshvatljivo je to što je Nikšić izrekao i pokazuje odsustvo smisla i želje da se govori državnički, a ne samo jezikom “programskog” koaliranja iz lične koristi i na kolektivnu štetu. Bosna i Hercegovina treba drugačije državnike. Ovako se ne ruši SDA ili bilo ko drugi gospodo”.