Zdravlje

Ako spremate jaja za doručak, obavezno dodajte ovu namirnicu: Topi salo, a probava radi kao sat

Dodajte ga jajima i probava će vam raditi kao sat, a salo će se topiti brže nego ikad!

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Bez obzira na to volite li kajganu, omlet ili poširana jaja, svoj obrok možete učiniti još boljim ako vam je cilj da izgubite nekoliko kilograma. I to jednostavnim dodavanjem jednog hranjivog, zelenog lisnatog povrća špinata.

Naime, špinat je pun hranjivih tvari koje potiču mršavljenje i lako se može dodati mnogim jelima, posebno jajima. Sadržaj vlakana u špinatu može vam pomoći da dulje ostanete siti, što može spriječiti prejedanje tijekom dana. Osim toga, špinat jajima dodaje važne antioksidanse koji smanjuju upale u organizmu, a one mogu usporiti gubitak kilograma.

Pročitajte još

Jaja su, s druge strane, bogata proteinima. Visok unos proteina povećava oslobađanje hormona sitosti (peptida II), koji smanjuje apetit i potiče osjećaj sitosti. Također, proteini povećavaju brzinu metabolizma i pomažu u očuvanju mišićne mase tijekom mršavljenja. Hrana bogata proteinima, poput jaja, ali i ribe, nemasnog mesa i graha, idealna je ako pokušavate izgubiti višak kilograma, osobito oko struka.

Pokazalo se da je špinat jedno od najboljih povrća za uklanjanje masnoće s trbuha. Bogat je vitaminima, mineralima i antioksidansima, a svi su oni povezani sa smanjenjem abdominalne masnoće.

Gubitak masnoće na trbuhu može biti frustrirajući proces, ali se ne može požuriti. Uklanjanje opasne visceralne masnoće, koja se nalazi oko trbušnih organa, zahtijeva promjenu načina života i navika. Na primjer, uključivanje više vlakana i proteina u prehranu, ograničavanje unosa trans masti i dodanog šećera, kao i redovita tjelovježba, mogu biti odličan početak – piše Super žena.