Magazin

OKUS KOJI OSVAJA Kremasti desert za svaki dan: Matcha cheesecake s bijelom čokoladom

Ako ste ljubitelj deserta koji nisu preslatki, ovaj japanski cheesecake s matchom će vas osvojiti već na prvi zalogaj. 

FOTO: PEXELS
FOTO: PEXELS

Kremast i s blagom gorčinom zelenog čaja, pravi je izbor za one koji žele nešto posebno, a opet jednostavno.

Sastojci

Podloga:

200 g mljevenog keksa (Digestive ili slični)

100 g rastopljenog maslaca

Pročitajte još

Krema:

500 g krem sira

200 ml slatkog vrhnja

120 g šećera u prahu

2 jaja

150 g bijele čokolade (rastopljene)

1 kašika soka od limuna

2 kašičice matcha praha

1 kašika gustina

Priprema

Prvo podloga

Pomiješajte kekse s maslacem i bijelom čokoladom, te utisnite u kalup. Stavite u frižider da se stegne.

Zatim krema

Umiješajte sve sastojke redom dok ne dobijete glatku zelenu smjesu. Izlijte preko podloge.

Pečenje

Pecite na 150°C oko 55 minuta. Ohladite polako, pa ostavite u frižideru preko noći.

Prije serviranja pospite malo matcha praha ili dodajte par malina. Okus je čist, pun i osvježavajuć – savršen spoj istoka i zapada. Jednostavno, a posebno, prenosi žene.ba