Magazin

(VIDEO) TURSKI MOKRI KOLAČ NATOPLJEN ČOKOLADOM Toliko je sočan da se topi u ustima, uspijeva svakom i pravi se nevjerovatno brzo

Turski mokri kolač preliven čokoladom je idealna poslastica za porodično okupljanje tokom vikenda, jer će svi sladokusci biti oduševljeni!

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE - RECEPTTURA
FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE - RECEPTTURA

Svi će tražiti parče više sigurni smo.

Sastojci za biskvit:

5 jaja

1 čaša šećera (200 ml)

Pročitajte još

1 vanilin šećer

1 čaša ulja

1 čaša mlijeka

2 čaše glatkog brašna

5 kašika kakaa

1 prašak za pecivo

Sastojci za preljev:

3 čaše mlijeka

pola čaše ulja

1 čaša šećera

1 vanilin šećer

5 kašika kakaa

100 g čokolade za kuhanje

Ukrašavanje:

orasi

Priprema:

Umutite jaja i šećer, pa dodajte vanilin šećer, ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve sjedinite i stavite u pleh da se peče na 190 stepeni Celzija. Dok se biskvit peče, pripremite preljev. Stavite mlijeko da proključa, a u njega dodajte šećer, vanilin šećer, čokoladu i kakao, a zatim i ulje.

Kolač prelijte prohlađenim preljevom. Ukrasite orasima.