Magazin

Isprobajte ovu kremastu salatu od jaja – donosimo brz i ukusan recept!

Salata od jaja ili "eggsalad" u Americi, od kuda i potječe, je jednostavna salata od svega nekoliko sastojaka.

FOTO: ILUSTRACIJA / MUSKIMAGAZIN.RS
FOTO: ILUSTRACIJA / MUSKIMAGAZIN.RS

Najčešće se jede između dvije kriške kruha kao sendvič.

Pročitajte još

Sastojci:

6 jaja

5 kašika majoneze

2 kašike senfa

1½ kašičice limunovog soka ili jabučnog octa

1 kašičica šećera

1 mladi luk

so i biber

peršun ili vlasac

Priprema:

1. Skuhajte jaja

Jaja tvrdo skuhajte, dobro ohladite, ogulite i narežite ih na male kockice.

2. Pomiješajte sastojke 

U većoj zdjeli pomiješajte majonezu, senf, limunov sok ili ocat, začinite po želji i dodajte nasjeckani mladi luk, na kraju umiješajte jaja.

3. Ohladite

Gotovu salatu od jaja stavite u hladnjak na minimalno pola sata. Prije posluživanja pospite je nasjeckanim peršunom ili vlascem.