Magazin

SPECIJALITET BOSANSKE KUHINJE Napravite vrhunski kadaif prema tradicionalnoj recepturi, nema šanse da ne uspije…

Bosanska kuhinja je prepuna autentičnih i neodoljivih okusa, a među najpoznatijim poslasticama svakako se izdvaja kadaif – hrskava, sočna i mirisna poslastica koja se vijekovima priprema u bosanskim domovima.

FOTO: COOLINARKA
FOTO: COOLINARKA

Bilo da ga služite uz kahvu ili kao svečani desert nakon bogatog ručka, pravi domaći kadaif uvijek izaziva oduševljenje.

Pročitajte još

Njegova priprema može djelovati zahtjevno, ali uz pravu recepturu i nekoliko ključnih savjeta, uspjeh je zagarantovan! Donosimo vam provjereni recept za tradicionalni bosanski kadaif – hrskav izvana, sočan iznutra i bogatog okusa, baš onakav kakav su pripremale naše nane.

SASTOJCI

Vrećica kadaifa

150 g putera

400 g mljevenih oraha

700 g šećera

1,5 l vode

PRIPREMA

Slijedite upute iz videa, sve je vrlo jednostavno!

Prijatno!