Magazin

Samo kašika ove žitarice dnevno dovoljna je za dobru probavu i jak imunitet

Ova žitarica je prepuna vitamina!

FOTO: FREEPIK
FOTO: FREEPIK

Veoma je korisna za zdravlje, i kao takva pšenica je veoma zastupljena u mediteranskoj ishrani.

Odlična je za crijeva, u kojima je izvor našeg imuniteta, podstiče metabolizam i sadrži gvožđe, cink, selen kao i vitamin B!

Žito jedite kad god osjetite glad, sa malo meda, cimeta ili kakao praha.

Sastojci:

1 kg pšenice

50 grama suhog grožđa

50 grama oraha

50 grama lješnika

50 grama badema

Priprema:

Potopite pšenicu preko noći, pa je sutradan polako kuvajte najmanje tri sata. Vodu dolivajte polako, da nikad ne bude previše. Orah, lješnik i badem sameljite. Pred kraj kuhanja dodajte ih u žito i kuhajte još desetak minuta. Ohladite i čuvajte u frižideru.