Tako se pojavila i nova varijanta čuvenih rolica, koje inače jedemo najčešće sa cimetom, gdje je popularni začin zamijenila pistacija.
Sastojci
TIJESTO
600 g brašna
300 ml toplog mlijeka
125 g otopljenog maslaca
4 kašike šećera
pola kockice kvasca
2 jaja
prstohvat soli
NADJEV
mljevena pistacijanekoliko kašika namaza od pistacije
GLAZURA100g krem siražlica šećera u prahužlica kreme od pistacije
Priprema
Zagrijte mlijeko i u njega potom stavite pola kockice svježeg kvasca i žličicu šećera te ostavite da se kvasac aktivira. Pomiješajte brašno, ostatak šećera, jaja, prstohvat soli i otopljeni maslac te potom dodajte kvasac s mlijekom.
Umijesite tijesto, pokrijte ga i ostavite barem sat vremena da se diže. Kada je proces dizanja završen, razvaljajte ga u pravougao i prvo premažite s namazom od pistacije, a potom posipajte mljevenu pistaciju. Lagano i pažljivo rolajte i potom uz pomoć konca režite rolice koje ćete slagati na pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva i neka se peku oko pola sata.
Kada su rolice gotove, premažite ih glazurom koju ste dobili miksanjem krem sira, šećera i kreme od pistacije, a za potpun doživljaj po vrhu posipajte još mljevene pistacije, piše Azra.