Stoga, donosimo vam recept za jedan takav kolač.
Njegov glavni adut jeste činjenica da se sprema brzo i lako.
Sastojci:
Krema:
1,5 l mlijeka
180 g brašna
50 g gustina
100 g šećera
1 vanilin šećer
80 g maslaca
200-250 g kokosa
Nadjev od malina:
160 g malina
Kesica želatina
100 g šećera u prahu
Pleh za rernu premazati maslacem i posuti kokosom. Odvojiti 400 ml mlijeka, dodati brašno, gustin, šećer i vanilin šećer pa sve dobro promiješati kako biste razbili grudice.
Ostatak mlijeka staviti na vatru da prokuha.
U ključalo mlijeko dodati smjesu kojuj ste prethodno napravili pa neprestano miješati sve dok se krema ne zgusne.
U vruću kremu dodati 80 g maslaca.
Na pleh premazan maslacem i posut kokosom izliti vruću kremu i raspodijeliti ravnomjerno po plehu.
Ostaviti da se ohladi.
Maline izblendati, želatin pripremiti po uputstvu na kesici, pa dodati malinama, a na kraju dodati i šećer u prahu.
Maline rasporediti po kremi, pa ostaviti u frižideru da se potpuno ohladi.
Sjeckati kolač na kocke pa spojiti, a na kraju uvaljati u kokos.