Ako ste ikada bili u iskušenju da izbacite kore od povrća, razmislite ponovno jedna influencerica otkrila je savršen način kako ih dobro iskoristiti, piše the Mirror.
Influencerica hrane Carleigh Bodrug ima super trik, smatra da ne trebamo bacati toliko hrane na dnevnoj bazi.
Na društvenim mrežama se zove @plantyou, a smatra da iskoristiti možemo i ljuske luka i češnjaka te predlaže trik koji bi mogao podići vaše kuhanje na sasvim novu razinu.
– Prestanite bacati te ljuske češnjaka i luka – izjavila je te uzela kore i oprala ih u mješavini octa i vode. Potom ih je stavila u pećnicu te pekla na najnižoj temperaturi nekoliko sati.
Naglasila je da trebaju postati hrskave i suhe.
– Nakon toga ih treba izmiksati i time ćete dobiti vlastiti začin od luka i češnjaka – izjavila je.
Stavila je novi začin u staklenku.
Luk u prahu može se koristiti kao zamjena za svježi luk u nizu recepata i ne zahtijeva guljenje ili sjeckanje, za razliku od svježeg povrća. Kombinacija ovoga s češnjakom daje još više okusa.