Magazin

5 mjesta u kući gdje voda ne smije stajati, po vjerovanju izaziva nesreću

Kada je energija vode slaba, potrebno ju je aktivirati

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Voda je element valovitog, nepravilnog oblika, koji u Feng Shuiju karakteriziraju plava i crna boja.Voda je tekuća i stabilna, može se koristiti za ponovno pokretanje stvari koje su dugo mirovale, pozitivno utječe na komunikaciju i povezana je s protokom sredstava.

Pročitajte još

Međutim, ako se energija vode prejako aktivira, prema pravilima Feng Shuija, to može izazvati neodlučnost.

Kada je energija vode slaba, potrebno ju je aktivirati. Nedostatak ili nedovoljan intenzitet vodene energije može se odraziti na nedostatak novca, probleme u poslu ili općenito na izazovnom životnom putu. Za aktiviranje energije potrebno nam je nešto što simbolizira element vode, to može biti stvarna vodena masa ili slika vode, prenosi Krstarica.

Detalj metalnog elementa može se koristiti za dodatno jačanje energije vode. Voda je moćan element koji čak i u malim količinama, kada se pravilno koristi, ima blagotvoran učinak, ali ako se njome ne upravlja pravilno, može izazvati probleme slične poplavama.

Ovo je 5 mjesta u domu gdje voda ili vodena stihija ne smije stagnirati

Voda s desne strane ulaznih vrata

Gledano iznutra, to znači da bi svaka količina vode na tom mjestu donijela nepovoljne okolnosti za porodicu ili loš glas, ovisno o bračnom statusu. Za oženjene muškarce ovo mjesto navodno donosi mnogo prilika za preljub, stoga je ključno izbjegavati postavljanje akvarijuma, fontane ili jezerca s desne strane ulaznih vrata. Vodopad ili fontanu preporuča se postaviti s lijeve strane ulaza, gdje voda teče prema kući, a ne od nje.

Voda u spavaćoj sobi

Voda koja se koristi u Feng Shuiju uvijek ima ‘yang‘ kvalitete, dok se za spavaću sobu kaže da je više ‘yin‘. Stoga voda u spavaćoj sobi ima nepovoljan učinak, može naštetiti zdravlju i harmoniji bračnih odnosa. Slike s motivom vode nisu poželjne, ali umjesto njih na noćni ormarić možete staviti čašu s vodom.

Voda koja nije u vidnom polju

Ovo se odnosi na akvarije, unutarnje fontane i slike na temu vode koje su izvan vidokruga i iza vaših leđa dok sjedite, odmarate ili radite. Ne odnosi se na česme i vaze. Voda na ovom mjestu može donijeti neočekivane probleme i izdaju od ljudi od kojih se najmanje nadate. U ovom slučaju važno je vodene objekte stalno držati pod kontrolom, što se može postići odgovarajućim postavljanjem.

Nepovoljna voda

To je ustajala, mutna i smrdljiva voda koja se nalazi u akvarijumima, vazama ili drugim posudama koje se ne čiste i ne održavaju na vrijeme. Takva voda može privući probleme, bolesti i nesreće. Važno je redovito čistiti i održavati vodu u kući kako bi se izbjegli negativni utjecaji.

Voda ispod stepenica

Prostor ispod stepenica izravno utječe na sreću djece i potomaka, bez obzira žive li s nama ili su odrasli. Ne želimo imati vodu u ovom prostoru jer bi to moglo uzrokovati financijsku štetu. Vaze za cvijeće, akvarijumi ili unutrašnje fontane ispod stepenica mogu utjecati na vrijedne Feng Shui simbole bogatstva i prosperiteta. Stoga je pri postavljanju vodenih elemenata u dom ključno slijediti načela Feng Shuija koja osiguravaju blagostanje i sreću.