Politika

Zvizdić: Nećemo glasati za izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH uputio jasnu poruku.

zvizdić
FOTO: BOSNAINFO
Denis Zvizdić

“U vezi sa novim antidemokratskim i antievropskim prijetnjama koje je poslao predsjednik SNSD-a da predstavnici ove stranke neće glasati za bilo koji zakon dok se ne izglasa zakon i ne riješi pitanje Ustavnog suda”, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić ističe kako je odgovor jednostavan.

“Nećemo glasati za izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda BIH, niti za paritetan sastav članova Ustavnog suda BiH, niti za princip etničkog glasanja u Ustavnom sudu BiH”, naveo je Zvizdić u svome reagiranju.

Također, u vezi prijetnji o novim blokadama, Zvizdić podsjeća “pa to smo gledali i ranije, i svaki put su se zastupnici SNSD-a vratili sa pomirljivim stavom u parlamentarne klupe. To će se opet dogoditi ako se odluče na novu blokadu rada Parlamenta BiH”.

“I da, svima je jasno da ovakva politika SNSD-a vodi bh entitet RS u demokratski mrak, potpunu izolaciju od strane demokratskih država i finansijski kolaps”, upozorava zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Prihvati notifikacije