Politika

Zuko o sramotnoj odluci Vlade FBiH: "Ovo je stanje svijesti u redovima trenutne vlasti"

Ona navodi da je prikupila 40 potpisa, a bilo je potrebno najmanje 21 za održavanje tematske sjednice o položaju osoba sa invaliditetom.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Zaključkom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u kojem se navodi da nisu za održavanje tematske sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH o položaju osoba sa invaliditetom, sahranjena je i posljednja šansa da u ključnoj instituciji izvršne vlasti imamo sagovornike i partnere u rješavanju naših problema, dio je saopćenja Unije osoba i organizacija osoba sa Invaliditetom FBiH u kojem su se osvrnuli na odluku Vlade Federacije.

Ovo je navela u svom saopćenju Kenela Zuko, zastupnica Kluba SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije.

Ona navodi da je prikupila 40 potpisa, a bilo je potrebno najmanje 21 za održavanje tematske sjednice o položaju osoba sa invaliditetom.

Međutim, kako kaže, Vlada Federacije je odlučila da se ne održi sjednica.

– Ovo je stanje svijesti u redovima trenutne Vlade. Oni nemaju snage i hrabrosti slušati kritike na sjednici, teško im pada bilo koji kontekst negativnog publiciteta. Ovo nije bila politička incijativa – kaže Zuko.

Navodi da je ovo bila inicijativa iz koje bi se možda mogao izroditi neko riješenje za ovu populaciju.

– Sjetimo se posljednjih dešavanja sa štićenicima Zavoda Pazarić i na kraju dobijemo ovakav odgovor Vlade Federacije – poručila je Zuko, koja je podsjetila kako stav Vlade o održavanju tematske sjednice predsjedavajuću ne oslobađa od obaveze da je zakaže.

Prihvati notifikacije