Politika

Zuhrić: Pozivam Trojku, nakon posljednih imenovanja u Vijeće ministara...

Albin Zuhrić, delegat u Domu naroda Federacije BiH i bivši savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića uputio je poruku Trojki.

FOTO: FACEBOOK / ALBIN ZUHRIĆ
FOTO: FACEBOOK / ALBIN ZUHRIĆ

“Pozivam Trojku, nakon posljednih imenovanja u Vijeće ministara, od kojih je posljednje imenovanje nastavnika geografije Heleza da nas predstavlja u MMF, da nas nikada više ne zamaraju pričama o kompetencijama kadrova. Vi ste tu privilegiju prodali za 3-4 fotelje”, poručio je Zuhrić.

Podsjetimo, Zukan Helez je imenovan za poziciju ministra odbrane BiH, na spomenutoj funkciji naslijedio je Sifeta Podžića (DF).

Helez je na posljednjim Općim izborima izabran za državnog parlamentarca. U mandatu od 2018. do 2022. također je bio državni parlamentarac, a u mandatu prije toga bio je zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine. Od 2010. do 2014. bio je ministar za boračka pitanja FBiH.

Edin Forto, novimenovani ministar prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine i predsjednik Naše stranke gostojući u emisiji N1 uputio je univerzalnu poruku kad je riječ o politici njegove stranke: “Svako treba da gradi svoju pregovaraču poziciju i svako odgovara svojim biračima”.

Prihvati notifikacije