Region

Zoran Milanović ne prestaje: "Dodik, takvog Srbina želim za susjeda u BiH. Sada Muslimani i Bošnjaci pokušavaju ubiti Boga u Srbima"

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović obratio se javnosti u Gospiću.

FOTO: 
GEORGI LICOVSKI/EPA
FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA

Na presici se dotaknuo i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, za kojeg je rekao da se usprotivio tužbi koju su bošnjački lideri htjeli podići protiv Hrvatske zbog Pelješkog mosta.

“Imamo kineskog premijera koji je sad isključen, skoro uhapšen, koji je govorio 15 minuta na otvaranju Pelješkog mosta, kao ja, Plenković i Jandroković, kao da su Kinezi to platili. Dodika nisu ni pozvali, kao da je ćuko. I sad su ga pokušali pokrasti na izborima, to je grozno. Dodik je srpski patriot, nikad se nećemo slagati u svemu, ali oni su samostalni i neovisni, čak i u Beogradu, i takvog Srbina želim za susjeda u BiH. Jelena Trivić – pa nema ko joj nije dao novac, deset puta je gora od Dodika”, rekao je Milanović.

“Milorad Dodik ne da nije na daljinskom Vučića, niti je protiv njega, nego je divlje neovisan. Ostalo je kupljeno prljavim novcem. Čovjek je pobijedio s 30.000 glasova na 600.000 glasova. To je prednost koju je imala Kolinda nad Josipovićem na 2 miliona glasova, uključujući dijasporu”, rekao je Milanović. 

Kaže da HDZ nikada neće dovesti u red izborne jedinice.

“Kažu da bi to unijelo svađalački ton. Bolje krasti nego se svađati”, zaključio je Milanović.

Dodika je Milanović spomenuo i ranije tijekom presice, kada je govorio o Srebrenici i Jasenovcu.

“Postoje puno veći zločini po nepravdi i trajanju. Kao što nama dio Srba lijepi etiketu za Jasenovac – a to sam zamolio Dodika da spusti loptu – tako sada Muslimani i Bošnjaci pokušavaju ubiti Boga u Srbima. To je korak do toga da Srbe nazivate genocidnim narodom. I na kraju, kakve veze Dodik, a posebno ja imam sa Srebrenicom? Da ću se klanjati nekim idolima, neću”, rekao je Milanović, piše Index.hr.

Prihvati notifikacije