Politika

Jelena Trivić optužuje Schmidta da je pomogao Dodiku da je porazi: "CIK falsifikovao izbore"

Milorad Dodik (SNSD) juče je položio zakletvu za predsjednika Republike Srpske.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Njegova ljuta protivnica Jelena Trivić (PDP) naziva ga “lažnim predsjednikom koji je morao pokrasti izbore da je porazi”.

Gostujući u Pressingu N1, Trivić je još jednom iznijela svoje viđenje o tome kako je došlo do Dodikove pobjede, tvrdeći da je u svemu upletene prste imala i međunarodna zajednica. Sporno je ostalo, tvrdi Jelena Trivić u Pressingu, čak 68.000 glasova.

– Statistički je nemoguće da, na primjer, postoji enklava u Zvorniku gdje smo Dodik i ja tu negdje, a na ostatku biračkim mjesta da je opšta katastrofa za mene. Ne samo da je SNSD organizovana mafijaška struktura koja je organizovala pljačku izbora, nego sad imate i u CIK falsifikovanje falsifikovanih izbora –  poručuje ona, dok postavlja pitanje zašto CIK nije objavio izvještaj Glavnog centra za brojanje?

Vjeruje se kaže da su CIK i Sud BiH pod političkim pritiskom donijeli odluke o tome da ne ponište izbore.

– Šta je pozadina toga i ko je s kim sjeo, ja samo mogu da nagađam. Mnogi u javnosti su stekli utisak da je to uradio i dio međunarodne zajednice – priča Trivić.

Potom, navodi i kako postoji bitna informacija koja se pojavila na dan donošenja pomenute odluke CIK.

– Radi se o portalu s kojim Suad Arnautović na neki način ima kontakt. Radi se o podatku da je kontrolno brojanje utvrdilo da je meni ukradeno 13.000 glasova. Da je plasiran taj podatak u javnost pred sjednicu CIK, oborio bi čitav proces. Ta vijest je trebala izaći u 12 sati i nije izašla. Tada sam znala da je nešto prelomljeno – prisjetila se.

Dodiku, koji je juče preuzeo dužnost predjsednika RS, kaže kako nikada neće priznati pobjedu.

– Kakav je to ‘veliki baja’ koji je iza sebe u koaliciji na izborima imao deset stranaka a morao je da krade? Ubjeđena sam da se ovo neće završiti njegovim polaganjem zakletve – rekla je Trivić, napominjući da je opozicija predala i tužbu u Tužilaštvo BiH za krivično djelo organizovana izborna krađa.

„Ucijenjeni Dodik je za neke faktore izvana najbolji Dodik”

U odnosu na prethodne cikluse, za koje takođe tvrdi da su bivali pokradeni, ovaj se razlikuje, navodi ona, po tome što je ‘CIK priznao da se desila krađa’.

– Ucijenjeni Dodik je za neke faktore izvana najbolji Dodik –  rekla je napominjući na riječi visokog predstavnika Cristiana Schmidta ‘da su se desile sitne nepravilnosti’.

N1 je od Trivić zatražio dodatno pojašnjenje: Da li sa ovom izjavom tvrdi da je Schmidt podržao Dodika?

– Da! Rekao je da je bilo manjih nepravilnosti, ali hajde da to privedemo kraju – navela je Trivić.

Prihvati notifikacije