Jet set

Zlatna malina 2023: Tom Hanks, Jared Leto i "Plavuša" dobitnici uvredljivih nagrada

Dvije Zlatne maline (skraćeno Razzi) ovog puta idu u ruke Tomu Hanksu (66), Jaredu Letu (51) i Monroevom filmu "Plavuša".

FOTO:  WARNER BROS.
FOTO: WARNER BROS.

Hanks je dobio dva antioscara za ulogu Elvisovog menadžera, pukovnika Toma Parkera u filmu “Elvis” u kategorijama “Najgori sporedni glumac” i “Najgori duo”. Glumac se ponovo indirektno spominje, budući da je Disneyjeva adaptacija klasične bajke “Pinokio” proglašena za “najgori rimejk”, a Hanks je u njoj igrao Gepeta.

Jared Leto je dobio “šmek” u kategoriji najgoreg glumca za Morbiusa. Adria Arjona (30) je “počašćena” kao “najgora sporedna glumica” u “Morbiusu”.

Kontroverzni biografski film o Marilyn Monroe “Plavuša” sa Anom de Armas (34) odlazi kući sa nagradama za “Najgori film” i “Najgori scenarij”. Ostali “pobjednici” su Machine Gun Kelly (32) i Mod Sun (36) kao najgori režiseri za “Good Morning”. “Nagrada Otkupitelja maline” (Razzie Redeemer Award), koja se dodjeljuje glumcima ili rediteljima koji su nakon Zlatnih malina postali prave nade za nagradu, ovoga puta pripala je Colinu Farrellu (46).

Zlatne maline dodijeljene su po 43. put prije dodjele Oscara.

Prihvati notifikacije