BiH

Zildžić najavljuje tužbe: "Nisam napravio nikakvo krivično djelo, ja sam napravio previd..."

Prema njegovim riječima, fotografija navodne iskaznice nije došla ni od njega, ni od njegovih prijatelja...

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Iskaznicu Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine u onom obliku kakva je objavljena u pojedinim medijima nikada nisam posjedovao i ukoliko moj pravni tim bude smatrao da treba, ja ću ih tužiti”, izjavio je za BHRT poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Salko Zildžić.

Prema njegovim riječima, fotografija navodne iskaznice nije došla ni od njega, ni od njegovih prijatelja.

“Svi mediji su imali kontakt sa Tužilaštvom u Užicu, tamo ne postoji nijedan navod da je pronađena iskaznica. Ti mediji bi u najmanju ruku trebalo da se izvinu meni i mojoj porodici, ali i da zakonski odgovaraju”, rekao je Zildžić.

Pročitajte još

Kako je rekao, fotografija nije iskaznica i objavom iste nanesena je šteta njegovom ugledu.

“Ja nemam iskaznicu, ovo je jedina iskaznica koju imam”, naveo je Zildžić, pokazujući poslaničku iskaznicu, te dodao da su “sve drugo fotografije koji mogu biti plod mašte ili čega već.”

Ponovio je da je na granicu Republike Srbije došao, kako je rekao, u neznanju da se pištolj, za koji posjeduje dozvolu, nalazi u automobilu, te da je mislio da ga je ostavio u stanu.

Naveo je kako je nakon pronalaska pištolja, njemu određen pritvor, te da mu je nakon toga sud u Užicu u Srbiji izrekao jednogodišnju kaznu kućnog pritvora, prema sporazumu o priznanju krivice s njim.

“Ja sam slobodan čovjek dok presuda ne bude priznata u BiH, imajući u vidu da je presuda donesena u Srbiji. Do pravosnažnosti presude u BiH, ja sam poptuno slobodan čovjek”, istakao je.

Na pitanje da li je spreman da izgubi poslanički mandat ukoliko do toga dođe, Zildžić je rekao:

“Ja nisam rođen kao zastupnik, ja sam dobio mandat od građana. Pustimo da se stvari završe do kraja. Ja ću se s pravnim timom boriti za svoja prava u onoj mjeri koliko mi pravni sistem BiH dozvoljava.”

Osvrnuo se i na podršku njegove stranke SDA, istakavši kako u tome ne vidi ništa sporno.

“Imam pravo da budem podržan, nisam napravio nikakvo krivično djelo, ja sam napravio previd. Ne osjećam se optužen, ni da se trebam pravdati i ne vidim razlog zašto ne bih bio podržan”, poručio je Zildžić.

Prihvati notifikacije