Politika

Sramotno! Željka Cvijanović odbila Bidenovu čestitku za Dan državnosti

FOTO: FOTO : SINIŠA PAŠALIĆ / RINGIER
FOTO: FOTO : SINIŠA PAŠALIĆ / RINGIER

“Dan državnosti BiH, nije praznik u cijeloj BiH”, poručeno je iz Kabineta Željke Cvijanović, nakon što je Joe Biden, predsjednik SAD-a, uputio čestitku novoizabranim članovima Predsjedništva BiH.

Cvijanović, koja je članica Predsjedništva iz Republike Srpske, po uzoru na svog prethodnika Milorada Dodika odbila je čestitku i saopćila je da 25. novembar nije praznik u tom entitetu.

Iz kabineta Željke Cvijanović, koja prva predsjedava Predsjedništvom BiH nakon preuzimanja dužnosti 16. novembra, su sramotno saopćili: “BiH nema zakon o praznicima, te da 25. novembar, koji se u Federaciji BiH obilježava kao tzv. Dan državnosti BiH, nije praznik u cijeloj BiH”.

“U prethodnom periodu pokušali smo to da iskomuniciramo prema stranim zemljama, a budući da nije uspjelo, dodatno nas obavezuje da nastavimo da o tome obavještavamo naše partnere izvan BiH”, izjavili su za Srnu iz kabineta članice Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

I Biden, kao i njegovi prethodnici, kao i drugi šefovi vlada i država svijeta svake godine upućuju čestitke povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Prihvati notifikacije