Svijet

Zelenski samljeo ljubavnicu u stroju za mljevenje mesa - Putin ga pomilovao

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin pomilovao je osuđenog ubicu Dmitrija Zelenskog (41) zbog njegovog doprinosa ruskoj invaziji na Ukrajinu, piše Metro.

FOTO:  TATJANA MELEHINA/VK
FOTO: TATJANA MELEHINA/VK

Zelenski osuđen na 11 godina zatvora jer je na poseban okrutan način ubio svoju ljubavnicu, 27-godišnju Tatjanu Melehinu.

Naime, Zelenski je zadavio, samljeo u mlincu za meso te zatim njezine ostatke bacio u WC.

Policija je kasnije rekla da je slučaj zgrozio i najiskusnije detektive.

“On je nije samo raskomadao. On je njezine kosti odvojio od njezinih mišića i napravio mljeveno meso”, rekao je izvor za Metro.

“Zatim je to mljeveno meso bacio u WC i povukao vodu. Kosti je bacio u rijeku. Tako je htio prikriti ubistvo koje je počinio”, dodao je izvor.

Kada je njegova supruga doznala da je Melehina mrtva rekla je: “Ne znam šta da vam kažem… Nisam znala da može biti tako okrutan.”

Dmitrijeva majka Galina potvrdila je Metrou da je njezin sin pomilovan i pušten iz zatvora.

“Moj je sin u rat otišao iz mnogo razloga. Želio se iskupiti za ono što je napravio”, rekla je Galina Zelenska.

Zelenski je jedan od više hiljada zatvorenika koje je pokojni šef plaćeničke vojske Wagner Jevgenij Prigožin izvukao iz zatvora i poslao na bojišta širom Ukrajine.

Kako prenosi Jutarnji, Prigožin je u julu rekao da će se 32 hiljade unovačenih zatvorenika u Rusiju vratiti bez kriminalnih dosjea.

Metro piše da su bivši zatvorenici koji su se u Ukrajini borili kao članovi Wagner po povratku u Rusiju počinili gnjusne zločine poput silovanja i ubistava.

Oksana Melehina, sestra ubijene Tatjane, zgrozila se kada je doznala da će Zelenski biti pomilovan i pušten na slobodu.

“Sud je našoj porodici rekao da će nam biti javljeno gdje se on nalazi i gdje se kreće. Međutim, ništa nam nije rečeno. Moj se otac obratio sudu, ali nije dobio nikakav odgovor”, dodala je Oksana Melehina.

Prihvati notifikacije