Region

Pijanoj konobarici "pukao film", goste gađala pepeljarom, gazda je jedva savladao, pa oboje završili u zatvoru

Branko (62) vlasnik kafića u Zagrebu i konobarica Tanja (45) proglašeni su krivima i osuđeni na novčane kazne od 66 eura zbog nereda koji je u lokalu izbio krajem jula prošle godine.

FOTO: ILUSTRACIJA/UNSPLASH
FOTO: ILUSTRACIJA/UNSPLASH

Malo poslije ponoći konobarica je osuđena jer je u kafiću vikala na gazdu i goste nazivala raznim pogrdnim riječima te je uzela u ruke jednu pepeljaru i bacila je prema gostima lokala.

Vlasnik je ipak kriv jer je konobaricu uhvatio rukama i izgurao iz lokala na ulicu, pa je tako remetio javni red i mir, obrazložio je sud. Nakon incidenta policija ih je oboje uhapsila i s obzirom na to da su bili pijani, oboje su proveli noć i dio idućeg dana na triježnjenju, piše Danica.hr.

Pročitajte još

Vlasnik kafića se branio na sudu tvrdnjama da ju je pokušavao smiriti.

“Pokušao sam je smiriti, ali se ona nije dala i počela je nerazgovijetno vikati i psovati mene i goste lokala, pa sam je primio za njene ruke i izgurao iz lokala na ulicu. Žalim zbog počinjenog prekršaja, rekao je Branko.

Konobarica se na sudu nije pojavila. Na ročištu je svjedočio gost kafića koji je bio tamo u noći incidenta.

“Konobarica je bila u nekom čudnom raspoloženju i činilo mi se da je sva izvan sebe. Vrijeđala je goste pogrdnim riječima, a u jednom trenutku je u ruku uzela pepeljaru pa je bacila prema gostima. Srećom, nikoga nije pogodila. Vlasnik kafića ju je pokušao smiriti, ali je tada ona i njega počela vrijeđati raznim pogrdnim riječima, a gazda ju je onda svojim rukama primio za ruke, te ju je izgurao iz lokala, van na ulicu”, kazao je na suđenju.

Pročitajte još

Vlasnik i konobarica proglašeni su krivima za počinjenje prekršaja i osuđeni na novčane kazne od 66 eura.

Kazna im je smanjena na 26,50 eura jer su jedan dan proveli u policijskom pritvoru.

“Prilikom odmjeravanja kazne, sud je na strani oba okrivljenika cijenio olakotnim priznanje prekršaja, kao i dosadašnju nekažnjavanost okrivljenika, dok otegotne okolnosti nisu utvrđene”, zaključio je prekršajni sudac.

Prihvati notifikacije