Jet set

Zabranjeno pušenje is on the road again: U prepunom Boogaloou napravilo dernek

Zaista se može reći da onaj ko preživi koncert kakav organizira bend Zabranjeno pušenje, taj je pravi hadžija!

FOTO: ZGPORTAL.COM
FOTO: ZGPORTAL.COM

Gotovo tri i po sata svirke je u rasprodanom Boogaloou održalo Zabranjeno pušenje i to kao od šale! A vrlo dobro pripremljena publika bend je dočekala s oduševljenjem, kao da je od njihovog posljednjeg nastupa prošlo najmanje deset godina, a ne samo šest mjeseci!

Koncert je započeo svega petnaestak minuta kasnije od planiranog i to prilično energično s pjesmom “Otpor stoko!”, tokom koje se Sejo Sexon obratio publici te obećao kako će se na repertoaru naći za svakoga ponešto. Vrlo prigodno, jer publika bila upravo takva – obuhvaćala je sve generacije.

FOTO: ZGPORTAL.COM
FOTO: ZGPORTAL.COM

Potom je uslijedila “Neću da budem Švabo” u dotiranom filmu s njihovog prvog albuma “Das ist Walter” te “Selena, vrati se Selena”. Pjesmom “Pos’o, kuća, birtija” atmosfera u klubu Boogaloo dosegla je svoj vrhunac i tako je ostalo do samog kraja koncerta. Niz su nastavile “Pišonja i Žuga u paklu droge”, “Stanje šoka” te “Balada o Pišonji i Žugi”, koju je publika djelomice sama pjevala.

Sejo i Zabranjeno pušenje održavali su interakciju s publikom kroz cijeli koncert

Dodajmo, Sejo je svojim pričama i duhovitim satiričkim dosjetkama najavljivao svaku sljedeću pjesmu. A prisjetio se i njihovog prvog zagrebačkog koncerta koji se održao davne 1984. godine i to upravo u ovoj dvorani. Pjesme “Dobar čovjek”, “Polovni fender” i napuknuti “Shure” te “Novi je vijek” s posljednjeg albuma “Karamba!” prihvaćene su kod publike jednako dobro kao i bilo koja “stara”. “Karabaja”, “12 sati”, “Djevojčice kojima miriše koža”, “Guzonjin sin”, “Srce, ruke i lopata”, “Fikreta” i “Zenica Blues” dovele su nas do kraja koncerta. A nakon skandiranja publike “hoćemo još, hoćemo još!” uslijedio je još čak sat provorazredne zabave!

FOTO: ZGPORTAL.COM
FOTO: ZGPORTAL.COM

Prvi bis izveden je šeretski, preko “Ibre Dirke”, “Šeki is on the road again”, “Novog vijeka” i “Javi mi”. A njima su nas doveli i do drugog bisa te “Kanjona Drine” i “Kažu mi da novog frajera imaš”. Za kraj su ostavili “Fildžan viška” i podsjetili nas zašto volimo sarajevsku raju. Da ne odu samo tako, odrađen je još jedan bis. I to onaj od publike za bend i uz stihove “Ako me ostaviš” Mate Miše Kovača. Tačnije, Zabranjeno pušenje je ispraćeno s pozornice nakon tri i po sata sviranja.

Zabranjeno pušenje je koncertom koji je održao u petak, 31. marta 2023. godine u klubu Boogaloo publici probudio zajedništvo, dobra sjećanja i ljubav. Ali je bend i pokazao da je nemoguće biti prečest gost u Zagrebu! S veseljem čekamo novu priliku za ponavljanjem, piše zgportal.com.

Prihvati notifikacije