Život

Za osobe s poteškoćama u razvoju u Orašju besplatne stomatološke usluge

Doktorica stomatologije Dina Čolić otvorila je vrata svoje ordinacije u Orašju za besplatne stomatološke usluge djeci i osobama s poteškoćama u razvoju. U ordinaciju joj rado dolaze i štićenici Udruge osoba s posebnim potrebama Put u život iz Orašja.

FOTO: PRINTCSREEN FTV
FOTO: PRINTCSREEN FTV

Priča je započela je sasvim spontano, prilikom jednog posjeta učenika i njihove učiteljice stomatološkoj ordinaciji, koji su iskazali zanimanje da vide kako se i što radi te odmah postali njezini pacijenti!

„Prvi put sam bio kad zabolio me zub i onda sam preko Tarika iz udruge čuo za doktoricu i onda sam se tu uputio i došao. Ja sam zadovoljan“, priča Mario Kopić, član Udruge Put u život.

Doktorica Čolić ističe kako je za djecu s posebnim potrebama i starije osobe besplatno sve ono što je izvodivo u njenoj ordinaciji.

„Smatramo u Udruti da je dosta značajan ovakav jedan korak, s obzirom na to da djeca s teškoćama u razvoju jako teško prihvataju nove sredine, nepoznata lica, a pogotovo kad je riječ o liječnicima“, objašnjava Hajra Halilović, logopedinja i koordinatorica Udruge Put u život.

Za osobe s poteškoćama u razvoju u Orašju besplatne stomatološke usluge

Doktorica stomatologije Dina Čolić otvorila je vrata svoje ordinacije u Orašju za besplatne stomatološke usluge djeci i osobama s poteškoćama u razvoju. U ordinaciju joj rado dolaze i štićenici Udruge osoba s posebnim potrebama Put u život iz Orašja.Više na https://bit.ly/3Da7QR9

Posted by federalna.ba on Wednesday, January 25, 2023

Besplatne stomatološke usluge u ovoj ordinaciji mogu obaviti i odrasle osobe s teškoćama u razvoju, kojima je potreban i poseban pristup u liječenju.

„Takvi pacijenti traže jednostavno veću koncentraciju, više posvećenosti i puno, puno razgovora. To je onako vrlo, vrlo bitno i trudimo se da ispoštujemo sve te njihove želje i njihovu proceduru“, dodaje doktorica Čolić.

Oralna higijena i zdravlje zuba građana su veoma dobri, što je rezultat i ovakvih projekata koji su besplatno dostupni djeci i mladima do 19 godina u Školskoj ambulanti Doma zdravlja u Orašju, kojim su obuhvaćena i djeca s teškoćama u razvoju te studenti, piše Federalna.ba.

Prihvati notifikacije