Magazin

Za istinske ljubitelje vina: Sarajevo Film Festival ove godine će imati svoj centralni vinski događaj

Period koliko traje Sarajevo Film Festival bez ikakve je dileme najljepši dio godine u glavnom gradu BiH.

FOTO: WINE SHOP SARAJEVO
FOTO: WINE SHOP SARAJEVO

Osim ljubitelja filmske umjetnosti, na svakom koraku organiziraju se različiti tematski programi, svirke, partyji, druženja… no do prije dvije godine nije postojao događaj koji bi na jednom mjestu okupio ljubitelje vina i dobrog zalogaja.

Summer Wine Lounge 2022. bit će treće izdanje centralnog vinskog događaja u najuzbudljivijem periodu godine, ali ovoga puta održat će se kao propratni događaj u sklopu SFF-a.

Datum održavanja Summer Wine Lounga bit će 18. avgust, a prema riječima organizatora Tarika Sadovića (Wine Shop Sarajevo / ONLY VIP), ekskluzivnog zastupnika za sva italijanska vina u BiH, ove godine bit će masovniji nego inače, s obzirom na izlagače.

FOTO:
FOTO:

– Dvadeset vrhunskih vinarija bit će prisutno sa svojim proizvodima, među njima tri italijanske, četiri iz regiona dok su ostatak vinarije iz BiH. Vinarije za predstojeći Summer Wine Lounge su birali vinoljupci kroz naše ankete u Wine Shopu, zatim kroz vinske ture koje smo organizirali u prethodnom periodu te razna druga vinska druženja, degustacije i radionice – kazao je Sadović za Bosnainfo.

Najveći vinski događaj u gradu ovoga ljeta bit će održan u prepoznatljivom prostoru Summer Lounga na platou Skenderije, a svi zainteresirani moći će kupiti ulaznice na dan događaja, po cijeni od 25 KM.

Prihvati notifikacije