Politika

Vukanović razočaran: „Oni su naša bruka i sramota, to što rade u Beogradu je…“

-Sve što rade je prije svega nezakonito, osim što je nemoralno, poručio je Vukanović.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Ponovo su se dogodile opasne organizovane seobe političara, ali i građana Republike Srpske na drugu stranu Drine kako bi glasali na lokalnim izborima u Srbiji, što predstavlja veliku zloupotrebu jer ne treba da građani Banjaluke, Prnjavora ili Zvornika biraju gradonačelnika Beograda i Novog Sada.

Ranije sam upozoravao i apelovao da se to ne radi jer se pravi opasan presedan a međusobne seobe glasača i podrška vlasti u Srbiji i Republici Srpskoj utiču na legitimitet izbornog procesa, jer se radi o izbornom inženjeringu kada hiljade glasača koji se organizovano prevoze i dovode ključno utiču na ishod izbora”, poručio je zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović.

“Naravno da su političari na vlasti, od Dodika, Luke Petrović i Mika Ćurića, koji su u popodnevnim časovima sa suprugama odletili iz Mostara za Beograd kako bi glasali, do Banjca i Stevandića, iskoristili priliku da se slikaju i objave fotografije na društvenim mrežama kako bi se dodvorili i dodatno ulizali predsjedniku i rukovodstvu Srbije.

Sve što rade je prije svega nezakonito, osim što je nemoralno, jer jedna osoba ne može, po zakonima Republike Srpske i Srbije, imati dva prebivališta i glasati na dvoje lokalnih izbora u dva različita grada, a najtužnije je što u kršenju zakona prednjači neko ko sjedi u fotelji predsjednika Republike Srpske, na koju je došao krađom glasova. Naši glasači, ako se tako mogu nazvati Banjac, Stevandić, Dodik, Trninić i ostali, su naša velika bruka i sramota.

Stiče se utisak da Služba sa Banjice sada najviše gura Stevandića, koji je jutros poranio sa porodicom glasa i javno objavi, a večeras se probio tik pored Vučevića u Izborni štab SNS-a, gdje su ranije bili Dodik i Nešić, što pokazuje koliko su i dalje jake i uticajne udbaške konekcije.

Nisam želio do završetka izbora i glasanja da se osvrćem, pišem i miješam u izborni proces u Srbiji, jer je to princip koga se dugo vremena pridržavam, ali rezultati izbora su očekivani. Tužno je gledati snimke nasilja i incidenata koji su se događalo na izborni dan, posebno u Novom Sadu, koji govore u kakvom se ambijentu održavaju izbori.

Jedna od zanimljivijih osoba, a koja se našla u centru zbivanja u Novom Sadu je Milan Pudar, samozvani „lider“ studenata iz Republike Srpske u Novom Sadu koji godinama preko Udruženja studenata iz Republike Srpske u Srbiji dobija ogroman javni novac, između ostalog i od Luke Petrovića, kako bi radio kampanju za SNS u Srbiji i SNSD u Republici Srpskoj”, poručio je Vukanović.