Politika

Vukanović ne prihvata Dodikov poziv: "Prije bih skočio u jamu, uhvatio se za živu struju na dalekovodu. S njim ni u crkvu ni u džamiju"

Lider liste "Za pravdu i red" i narodni poslanik, Nebojša Vukanović poručio je da će opozicija bojkotovati sastanak na koji ih je pozvala vladajuća koalicija u Republici Srpskoj, a na kojem bi se trebalo odrediti o lokalnim izborima koji su zakazani za 6. oktobar.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Ne pada mi na pamet, ni meni, a vjerujem ni ostatku opozicije. Nismo imali sastanak ali vjerujem da će i ostatak opozicije ostati pri principijelnom stavu. Vjerujte mi ja bih prije skočio u jamu, i prije bih se uhvatio za živu struju na dalekovodu. To bih lakše preživio nego da sa Dodikom napravim neki dil”, rekao je Vukanović.

On dodaje da “ko je god sa đavolom tikve sadio o glavu su mu se obile”.

Vukanović je predstavnike vladajuće koalicije nazvao lažnim patriotama i populistima koji su “podvili rep” i rekli da će “gutati žabe”.

FOTO: SCREENSHOT / YOUTUBE / BN TELEVIZIJA
FOTO: SCREENSHOT / YOUTUBE / BN TELEVIZIJA

Dodao je da bi “i nilske konje progutali samo da ostanu na vlasti”.

Vukanović je za lidera SNSD, Milorada Dodika rekao da je “beskrupulozni makijavelista koji želi da ih navuče, kao anakondu, na neki zajednički sastanak pričama o srpskom jedinstvu i pritiscima”.

“Ne pada mi na pamet, a ni listi ‘Za pravdu i red’ da mu dajemo izlaznu strategiju. Sam mora da se valja u blatu u koji je upao. Sa njima ni u crkvu ni u džamiju”, rekao je Vukanović pa dodao:

Pročitajte još

“On javno priznaje da nema dovoljno para u budžetu da se isplati sve. Rekao je biće para za penzionere i socijalne kategorije, njima neće kasniti, a za ove druge nije siguran”, tvrdi Vukanović.

On je optužio Dodika da preko svojih delegata blokira izmjene Izbornog zakona BiH u Domu naroda PS BiH.

Kakav god prijedlog da dođe, tvrdi Vukanović, Dodik neće pristati na njega, prenosi N1.

“On na krađama izbora opstaje već 20 godina i neće pristati na nikakve izmjene Izbornog zakona kojima bi ostao bez mogućnosti krađe izbora. Prošao bi kao što sad prolazi bivša vlast u Crnoj Gori predvođena Milom Đukanovićem”, navodi Vukanović.

Podsjećamo, nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika vladajuće koalicije, lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić je rekao da nisu donijeli odluku o izlasku na lokalne izbore u BiH niti po kojem zakonu i da se čeka stav opozicije.