Magazin

Vrući burek od gotovih kora: Kao iz pekare u ranim jutarnjim satima

Pripremite burek od gotovih kora i uživajte u poznatom okusu slasnog, vrućeg obroka u tren oka!

FOTO: DNEVNIK.BA
FOTO: DNEVNIK.BA

Burek je jedno od najomiljenijih jela na Balkanu, a zahvaljujući jednostavnom receptu s gotovim korama, sada ga možete pripremiti brzo i lako, bez puno muke. Svi znamo koliko je burek ukusan, a sada možete uživati u tom poznatom okusu i u vlastitoj kuhinji, za samo nekoliko minuta.

Pročitajte još

1 pakiranje gotovih kora180 ml ulja1 žličica soli1 žličica praška za pecivo1 žlica brašnaNadjev:300 g sira fete100 g kiselog vrhnja

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 200 stepeni . Nauljite lim, a ostatak ulja, 100 ml vode, sol, prašak za pecivo i žlicu brašna dobro pomiješajte i ostavite sa strane. Fetu izmrvite i pomiješajte s kiselim vrhnjem. Ostavite sa strane. U okrugli lim premazan uljem stavite dvije kore, neka krajevi budu izvan lima, poprskajte pripremljenom tekućinom, stavite još tri kore tako da ne vire izvan lima, ugužvajte i poprskajte tekućinom. Rasporedite pola nadjeva od sira i vrhnja, opet ponovite postupak s korama, poprskajte, rasporedite ostatak nadjeva, dodajte tri kore i poprskajte. Prve dvije kore čiji su krajevi bili izvan lima presavijte unutra i poprskajte tekućinom. Burek pecite u zagrijanoj pećnici dok lijepo ne porumeni.