BiH

Vozači, oprez! Gužve na brojnim dionicama u BiH: Ako krećete na put ovo su korisne informacije

Zbog saobraćajne nezgode i dalje je obustavljen saobraćaj na putu Bosanski Šamac-Lončari, kod mjesta Donja Slatina.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Na svim dionicama savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Pročitajte još

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Duge su kolone vozila u oba smjera na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša, a na ulazu u našu zemju na graničnim prelazima Ivanica i Bosanski Brod. Povremeno se formiraju duže kolone na graničnim prelazima Gabela Polje i Doljani.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, navodi se u saopćenju BIHAMK-a.

Prihvati notifikacije