Jet set

Vlasnica megahita "Dođi u pet do pet" oštro o mladim kolegicama: "Danas su sve kao klonirane"

Pjevačica Jasna Gospić, koja je izvela antologijsku pjesmu "Dođi u pet do pet", prilikom posjete Grand produkciji prisjetila se svojih muzičkih početaka.

FOTO: GRAND.NOVA.RS
FOTO: GRAND.NOVA.RS

Priznala je i da joj itekako prijaju koplimenti na račun fizičkog izgleda.

– Prijaju mi komplimenti, kao i svim ženama. Počela sam da pjevam sa petnaest, a kada sam izvela “Dođi u pet do pet” imala sam šesnaest godina.

Ljudi kada me vide iznenade se i kažu mi da dobro izgledam, ali ne znaju da sam jako mlada počela i da imam još vremena da izgledam solidno, da tako kažem – objasnila je pjevačica kroz osmijeh.

Umjetnici izvanrednog glasa pjesma “Dođi u pet do pet” neočekivano je postala lična karta.

– Pjesma je zaista postala fenomen, ja kada sam postala član grupe “Ambasadori” poslije Ismete Dervoz koja je imala ozbiljniji repertroar, kada sam došla tako mlada, razmišljali su šta sa mnom da urade jer nije išlo da me ubace u tako teške teme.

Bili su vrlo mudri, smislili su tu pjesmu koja je bila spoj, da kažem, mog izgleda i mladosti.

Poenta je da pjesma što duže živi. Sa tom pjesmom sam se preko noći vinula u zvijezde, niko se nije nadao da će pjesma da zaživi na taj način i da će se kroz generacije reinkarnirati. Ta pjesma je postala moja lična karta – kaže Gospić.

Pored talenta za muziku, danas je veoma bitan i fizički izgled, a Jasna je otkrila kako su stvari funkcionisale prije nekoliko decenija. Kako je pjevačica uvijek važila za fatalnu ženu i veliku zavodnicu, dotakla se i te teme.

– Na sreću to je bilo vrijeme dobrih pjesama, a sa druge strane žene nisu bile klonirane kao danas.

Naravno da je izgled bitan, morate biti unikatni po nečemu, ali je pjesma i pjevanje bila najbitnija.

Mi odavno nemamo neke ozbiljne hitove – poručila je Jasna Gospić, prenosi Grand.

Prihvati notifikacije