Magazin

Vidjeli kako nastaje čokolada pa se zgrozili: 'Mislim da je više nikad neću staviti u usta'

'Zašto sam mislio da je to neko gadno morsko stvorenje?', jedan je od komentara uz objavu na TikToku, dok drugi odgovara 'ja sam mislio da je to nekakvo čudno jaje'

FOTO: SCREENSHOT/TIKTOK
FOTO: SCREENSHOT/TIKTOK

Mnogi od nas jedu čokoladu otkad se sjećamo, ali nikada zapravo nismo vidjeli kako izgleda mahuna kakaa. To se sada promijenilo, zahvaljujući videu koji je postao pravi hit ali, čini se da je mnogima bilo draže živjeti u neznanju.

TikTok video koji je podijelila Sophia Rose izazvao je nelagodu i prestravljenost među ljudima nakon što su vidjeli kako mahuna kakaa zapravo izgleda. U videozapisu Sophia uzima mahunu kakaa, uklanja vrhove i peče ih.

Nakon gledanja cijelog postupka neki su se i zavjetovali da više nikad neće jesti čokoladu.

@sophiargreb chocolate seeds #chocolate #cacaopod ♬ original sound – Tik Toker

U snimci Sophia kaže: ‘Ovo je prekrasna mahuna od kakaa i napravit ćemo prženi kakao u zrnu. Unutra su sjemenke koje imaju slasno slatku bijelu presvlaku.

Njezina namjera bila je pokazati kako napraviti drobljena kakao zrna, ali da bi došla do toga morala je prerezati i očistiti kakaovac. Kada je to napravila, prikazala je kako izgledaju plodovi, a osim što su srednje veličine i mekani, ljude je šokiralo što su prekriveni bijelom sluzi – za koju Sophia tvrdi kako je jako slatka.

Ali oni koji su gledali jednostavno su bili u šoku kako izgleda mahuna dok se otvarala.

‘Zašto sam mislio da je to neko gadno morsko stvorenje?’, napisao je jedan, dok drugi odgovara ‘ja sam mislio da je to nekakvo čudno jaje’.

‘Mislim da čokoladu više nikad neću staviti u usta, hvala’, rekao je kolega TikTok korisnik, prenosi Mirror.

Prihvati notifikacije