BiH

Veliki požar kod Bijeljine stavljen pod kontrolu

Vatrogasci za sada drže pod kontrolom veliki požar u fabrici impregniranog drveta "Meridijana" u semberskom naselju Brodac, rekao je Srni zamjenik starješine bijeljinske vatrogasne jedinice Dejan Balorda.

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

“Odsjekli smo širenje požara prema impregniranim pragovima i branimo dio gdje se nalazi pogon i ulje, da vatra ne bi došla do tog dijela”, naveo je Balorda koji se nalazi na mjestu požara.

On je dodao da za vatrogasce ovdje ima još mnogo posla, jer je riječ o impregniranom drvetu koje će još dugo da gori.

Inače, na gašenju požara angažovane su sve raspoložive ekipe Teritorijalne vatrogasne i spasilačke jedinice Bijeljina, gradske Civilne zaštite, kao i vatrogasci iz Ugljevika i Lopara, a u pomoć su pozvani i vatrogasci iz Brčkog, naveli su iz Gradske uprave. Požar je prijavljen u 12.44 časa i nema informacija o eventualno ugroženima, a gašenje otežavaju vrućina i jak vjetar u Semberiji.

U Poslovnom registru Republike Srpske za firmu “Meridijana” iz Bijeljine je navedeno da je specijalizovana za proizvodnju impregnisanih elektro i TT drvenih stubova, željezničkih pragova, vinogradarskog kolja i ostalih drvnih sortimenata koji zahtijevaju hemijsku zaštitu drveta.

Prihvati notifikacije