Region

Užas u vrtiću: Dijete progutalo sredstvo za čišćenje i završilo u bolnici

Nesretan slučaj dogodio se u srijedu u Dječijem vrtiću Didi u Kravarskom, u okolini Velike Gorice (Hrvatska).

dijete pr
FOTO: ILUSTRACIJA/VRTIĆ
Ilustracija/Na slici nije prikazan događaj iz teksta

Dijete od godinu i sedam mjeseci završilo je u bolnici s oštećenjem sluznice, nakon što je progutalo sredstvo za čišćenje.

Pročitajte još

Greška uposlenice

Kako smo doznali od osnivačice više dječijih vrtića, među kojima je i taj, Karmen Pavlić, radilo se o grešci uposlenice, konkretno čistačice.

Ona je, naime, sredstvom za čišćenje našpricala površinu u dječijem vrtiću i nije dobro obrisala i isprala.

“Dijete je ručicama dotaknulo to sredstvo za čišćenje, a onda je ručice stavilo u usta i ozlijedilo se. Svi su hitno reagirali i napravili sve kako bi se djetetu pomoglo, isprali su djetetu usta”, ispričala nam je Pavlić i dodala kako su u kontaktu s majkom te da su doktori utvrdili da, na svu sreću, dijete neće imati ozbiljne posljedice, piše Dnevnik.hr.

“Čistačica nije postupila po pravilima struke. Ona to nije trebala čistiti dok djeca borave u skupini, svi zaposlenici imaju jasne upute. Osoblje nam je educirano, imamo četiri zdravstvene djelatnice, svi imaju položene ispite i zaštitu na radu. Ne znam što da kažem. Ta je osoba dugo zaposlena kod nas. Mi radimo s djecom i kod nas pogreške nisu dopuštene, one se ne bi smjele događati”, ispričala je potresena osnivačica vrtića na rubu suza.

Potreseni događajem

Svi su, kaže, šokirani i potreseni ovim događajem.

“To je stresno i za nas i za osobu koja je to napravila, a da ne govorim o roditeljima i što oni prolaze. Situacija je očajna”, priča nam Pavlić.

Dječiji vrtić sada razmišlja o idućem koraku.

Kontaktirali su advokata jer se radi o ozbiljnoj povredi radne dužnosti. Moguće je da će osoba odgovorna za povređivanje djeteta dobiti otkaz, ali o tome će se još odlučivati.

U svakom slučaju, tvrdi Pavlić, ovo neće proći bez određenih mjera.

Prihvati notifikacije