BiH

Uspostava stalne saradnje Vlade TK i Opštine Srebrenica s ciljem pomoći povratnicima

Tekst sporazuma o unapređenju saradnje između Vlade Tuzlanskog kantona i Opštine Srebrenica i sistemskom rješavanju pitanja koje su od važnosti za život povratnika, trebao bi uskoro biti usvojen.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

To je potvrđeno nakon sastanka koji su održali zamjenik načelnika Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić i stručni savjetnik za međuopštinsku saradnju i lokalni razvoj Nermin Alivuković s premijerom TK Irfanom Halilagićem, javlja Fena.

– Cilj je da se na sistemski način pokuša riješiti podrška Vlade TK-a. I mi smo prezentirali tekst sporazuma koji bi mogao biti potpisan između Vlade Tuzlanskog kantona i Opštine Srebrenica, a s ciljem uspostave stalne saradnje i razmjene, koja treba da stimuliše veze između građana u svim sferama društvenog, kulturnog, sportskog i ekonomskog života – izjavio je Alivuković.

Premijer Halilagić je prihvatio tekst sporazuma, a u narednom periodu očekuje se da će Vlada TK-a usvojiti dokument.

– Usvajanjem dokumenta doći će do konkretnije pomoći povratnicima i svim građanima koji žive na području Srebrenice – istakao je Alivuković.

Podsjeća da Vlada Tuzlanskog kantona već duži niz godina pruža podršku Opštini Srebrenica kroz različite projekte s ciljem održivog povratka. U narednom periodu, kako je naveo, očekuje se snažnija podršku Vlade TK-a za sve građane Srebrenice.

Prihvati notifikacije