Sastojci (za četiri osobe)
– 1 kriška bijelog hljeba
– 100 g feta sira
– 1 čen bijelog luka
– 1 kašika sitno isjeckanog vlašca
– 1 kašika sitno isjeckanog bosiljka
– 2 kašike vinskog sirćeta
– 80 ml maslinovog ulja
– 1 crvena salata
– 1 zelena salata
Način pripreme
Odstranite koru od hljeba, a sredinu isijecite na kockice. Složite ih u jednom sloju u tepsiju. Pecite deset minuta na 180°C, u prethodno zagrijanoj pećnici.
Ostavite ih da se potpuno ohlade.
Isijecite feta sir na kockice i stavite u činiju. U posebnu posudu stavite sitno isjeckani bijeli luk, vlašac, bosiljak, sirće i ulje pa ih izmiješajte.
Ovim prelijte sir i činiju prekrijte folijom.
Ostavite da odstoji trideset minuta (povremeno promiješajte).
Salatu operite, osušite i isijecite po želji.
Stavite je u veću činiju, dodajte feta sir sa prelivom i kockice hljeba. Izmiješajte je i odmah poslužite, prenosi Superžena.