BiH

Ukrajinka priznala krivicu za međunarodno navođenje na prostituciju u BiH

Optužena, Nachinkin Natalia (1989), državljanka Ukrajine, sporazumno je priznala krivicu za krivično djelo međunarodno navođenje na prostituciju iz KZ-a BiH.

FOTO: FOTO:PIXABAY/ILUSTRACIJA
FOTO: FOTO:PIXABAY/ILUSTRACIJA

Sporazumnim priznanjem previđena je kazna zatvora u trajanju od jedne godine i jednog mjeseca, kao i oduzimanje predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela.

Također, sporazumnim priznanjem optužena je u potpunosti prihvatila odgovornost za krivično djelo za koje je tereti Tužilaštvo BiH, te se odrekla prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju joj na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Pomenuti predmet predstavlja dio obimne istrage, uključujući i međunarodnu pravnu pomoć i komunikaciju sa partnerskim institucijama i agencijama, a u optužnici se navodi da je optužena, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, vrbovala strane državljanke, uglavnom sa područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodila u BiH, pronalazila smještaj i iskorištavala radi pružanja seksualnih usluga za novac.

Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen od strane Suda, te je optuženoj izrečena navedena kazna, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Prihvati notifikacije