Svijet

Ukrajinci izveli najveći napad dronovima na Rusiju od početka rata: Pogođen aerodrom blizu granice sa EU (Video)

Ruska vojska objavila je sinoć da je oborila više ukrajinskih dronova na svom teritoriju.

FOTO: PRINTSCREEN/TWITTER/ANTON GERASHCHENKO
FOTO: PRINTSCREEN/TWITTER/ANTON GERASHCHENKO

Ruska vojska objavila je na Telegramu da je oborila tri ukrajinska drona iznad južne regije Brjansk, jedan iznad centralne regije Orlov i jedan u regiji Kaluga južno od Moskve.

Ruski dužnosnici objavili su da je napadnut aerodrom Pskov u blizini granice s Latvijom i Estonijom. “Ministarstvo odbrane odbija napad dronom na aerodrom Pskov”, napisao je guverner Pskova Mihail Vedernikov na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Prema prvim izvještajima nema povrijeđenih, rekao je. “Kao rezultat napada dronom oštećena su četiri aviona Il-76. Izbio je požar i dva aviona su se zapalila”, objavila je ruska novinska agencija TASS pozivajući se na hitne službe. Ruski mediji objavili su snimke na kojima se vidi gusti i crni dim iznad aerodroma.

Nakon izvještaja o napadu dronom, TASS je objavio da je kratko bio zatvoren zračni prostor iznad moskovskog aerodroma Vnukovo. Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko u međuvremenu je pozvao stanovnike glavnog grada Ukrajine da budu u skloništima nakon što su se čule eksplozije u Kijevu u jutarnjim satima.

Prihvati notifikacije